За даними Інституту вивчення війни (ISW), Збройні Сили України продовжують успішно розвивати наступ на території Курської області РФ. Аналітики фіксують просування українських військ на кількох ділянках фронту.

Ситуація на Курщині

Зокрема, ЗСУ зафіксували успіхи на схід від населеного пункту Веселого. Крім того, українські сили поглибили своє проникнення на північному фланзі виступу, що утворився внаслідок попередніх наступальних дій. Активні бойові дії тривали протягом 19 вересня, про що свідчать дані розвідки.

Раніше: У Держдепі США назвали, яка зброя може допомогти Україні виграти війну

ISW також повідомляє про просування українських підрозділів на південний схід від населених пунктів Шептуховка та Найдьоново. Крім того, українські війська здійснювали наступальні дії поблизу Любимівки, Обухівки, Крем’яного та Борків.

Варто зазначити, що наслідки успішної атаки українських БПЛА на 107-й арсенал Головного ракетно-артилерійського управління Міністерства оборони Росії в Торопці Тверської області продовжують відчуватися. Супутникові знімки, отримані 19 вересня, свідчать про триваючі пожежі на території арсеналу.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦