Верховна Рада України 19 вересня затвердила постанову №12043, яка передбачає перейменування 327 населених пунктів.

Назви міст та сіл містять радянські або російські наративи. За це рішення проголосували 281 депутат, повідомив нардеп від фракції “Голос” Ярослав Железняк.

Читайте також: Україна повернула з російського полону 49 захисників та цивільних

Деякі населені пункти отримали нові назви

Перейменування стосується населених пунктів, які мають назви на честь російських діячів, таких як Пушкін, Горький, Кутузов, Суворов, Некрасов та інші. Також змінюються назви, пов’язані з радянськими святами, наприклад, Першотравневе, Первомайське.

Згідно з новою постановою, місто Червоноград буде перейменоване на Шептицький, Сєвєродонецьк стане Сіверськодонецьком, а Красноград – Берестин. Підготовка списку перейменувань базувалася на рекомендаціях Українського інституту національної пам’яті та Національної комісії зі стандартів державної мови.

Постанова набуде чинності наступного дня після її офіційного оприлюднення.

При цьому нардеп від “Євросолідарності” Олексій Гончаренко говорить, що перейменували 328 населених пунктів. Напередодні з цієї постанови прибрали Южне, Южноукраїнськ, Павлоград, Синельникове, Первомайськ.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦