Ситуація в Курській області залишається складною для російських військових через ефективні дії українських Збройних сил.

Як повідомив керівник Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко, операції, які здійснюють українські сили оборони, стають серйозною проблемою для ворога.

Читайте також: ЗСУ знову прорвали оборону РФ в Курській області: що відомо

Маневрена війна у Курській області

Українські війська продовжують активно діяти в Курській області, що викликає труднощі у російських військових через їхню тактику.

За словами Коваленка, маневрена війна в лісистій місцевості не є сильною стороною росіян, через що вони часто потрапляють в оперативні оточення. А ось Силам оборони України немає рівних в цій маневреній тактиці.

В ISW про ситуацію в Курській області РФ

Згідно зі звітом Інституту вивчення війни (ISW), українські та російські війська продовжили бойові дії в Глушковському районі Курської області. Українські сили досягли просування на південь від села Веселе, а також на захід і північ від Медвежого. Окрім цього, 16 вересня геолокаційні дані показали, що російські війська теж просунулися на південний схід від Веселого.

Аналітики ISW також припускають, що українські війська продовжили рух на північний захід від Вікторівки та на захід від Гордіївки. Російське Міністерство оборони підтвердило, що ЗСУ атакували на південь від Кореневого, в районах Бяхово, Вікторівки, Краснооктябрьського, Любимівки та поблизу Суджі.

За даними The Financial Times, російські війська активно перекидають до Курської області нові підрозділи. Зокрема, мова йде про залучення до 38 тисяч військовослужбовців, включаючи штурмові бригади, які раніше діяли на півдні України.

Таким чином, ситуація на фронті в Курській області залишається динамічною, а російські війська натрапляти на труднощі через маневри української армії.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦