Мільйон жертв російської агресії – жахливий підсумок 2,5 року війни в Україні

Видання The Wall Street Journal опублікувало шокувальні дані про людські втрати внаслідок повномасштабного вторгнення Росії в Україну. За оцінками, за 2,5 роки війни загальна кількість загиблих і поранених з обох сторін досягла мільйона осіб.

Зокрема, за даними української розвідки, станом на початок року втрати української армії склали близько 80 тисяч загиблих та 400 тисяч поранених. Російські втрати, за оцінками західних розвідок, можуть сягати 200 тисяч загиблих і 400 тисяч поранених.

Втрати росіян та українців на війні

Ці жахливі цифри підтверджують масштабність трагедії, яку принесла Росія в Україну. Нагадаємо, що однією з причин повномасштабного вторгнення Путін називав бажання збільшити населення Росії коштом українських територій та ресурсів. За останні 10 років Україна втратила щонайменше 10 мільйонів людей, включаючи біженців.

Читайте також: Кремль регулярно звинувачує Захід в ескалації: в ISW назвали мету

Для реалізації своїх планів Кремль розгорнув масштабну кампанію русифікації окупованих територій, включаючи депортацію українських дітей та видачу паспортів РФ місцевому населенню. Однак, замість збільшення населення, Росія зіткнулася з масовою еміграцією власних громадян. З початку повномасштабного вторгнення з країни виїхало понад 600 тисяч росіян, переважно молодих професіоналів.

Війна також завдала нищівного удару по демографічній ситуації в Україні. Якщо у 2001 році населення країни становило 48 мільйонів осіб, то на початку 2022 року ця цифра скоротилася до 40 мільйонів. Війна, окупація територій та масова еміграція призвели до того, що сьогодні населення України оцінюється приблизно у 29 мільйонів.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦