За гроші оформлював інвалідність для дружин військовозобовʼязаних

Співробітники Національної поліції затримали голову медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) на Полтавщині за організацію корупційної схеми. За гроші він незаконно оформляв інвалідність для дружин військовозобов’язаних чоловіків, щоб ті могли уникнути мобілізації.

Справа голови полтавського МСЕК

Як повідомили в поліції, завідувач МСЕК пропонував свої послуги за 9 тисяч доларів США. За ці кошти він вносив неправдиві дані до медичної документації, оформляючи жінкам другу групу інвалідності. Це дозволяло чоловікам отримати відстрочку від мобілізації або навіть виїхати за кордон.

Для зведення слідів, голова МСЕК залучив до схеми місцеву мешканку. Вона шукала “клієнтів”, збирала гроші та передавала їх організатору.

Раніше: У міністерки викрали гаманець, поки вона говорила про спалах крадіжок

Правоохоронці затримали обох фігурантів під час отримання другого траншу хабаря у розмірі 1500 доларів США. Раніше вони вже отримали першу частину суми – 7500 доларів.

Під час обшуків поліціянти вилучили гроші у різній валюті, медичну документацію, автомобіль та інші речові докази.

Затриманим оголошено про підозру за статтею Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦