ЗСУ надалі утримують значні території на Курщині

Представник Пентагону, генерал-майор Патрік Райдер, повідомив про те, що США відстежують ситуацію на Курщині, де російські війська намагаються розгорнути контрнаступальні дії. Про це повідомляє “Укрінформ”.

Читайте також: США ставлять умови для подальшої військової допомоги Україні

Реакція США на події у Курській області

“Ми підтверджуємо інформацію про спроби російської армії провести контрнаступальні дії в Курській області. Однак, за нашими даними, ЗСУ продовжують утримувати значні території в цьому регіоні”, – зазначив Райдер.

Водночас американський військовий чиновник схарактеризував масштаби російського наступу як “незначні”. За його словами, наразі російські підрозділи здійснюють локальні наступальні дії, проте загалом ситуація залишається контрольованою українськими силами оборони.

Пентагон продовжує уважно спостерігати за розвитком подій на території Росії та готовий надавати Україні необхідну підтримку для відбиття російської агресії.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦