Рішення вже ухвалили, проте не планується публічне оголошення  

Лондон схвалив передачу Україні крилатих ракет Storm Shadow, які значно збільшать вогневий потенціал української армії. Про це повідомляє видання The Guardian з посиланням на свої джерела в уряді Великої Британії.

Хоча офіційного оголошення про це рішення не було, візит міністрів закордонних справ США та Великої Британії до Києва свідчить про досягнення домовленостей щодо цього питання.

Дозвіл бити по цілях у РФ західною зброєю

Як повідомляє The Guardian з посиланням на джерела в уряді Сполученого Королівства, це рішення вже прийняте, проте не планується публічне оголошення під час найближчих офіційних зустрічей.

Раніше: Конгрес закликав Байдена дозволити Україні удари вглиб Росії

Зокрема, британські джерела зазначають, що про це рішення навряд чи повідомлять публічно під час зустрічі прем’єр-міністра Великої Британії Кіра Стармера з президентом США Джо Байденом, яка відбудеться 13 вересня. Водночас за даними джерел, спільний візит до Києва державного секретаря США Ентоні Блінкена та глави британського МЗС Девіда Ламмі відбувся лише після ухвалення позитивного рішення щодо Storm Shadow.

Як повідомляє The Guardian, західні лідери, зокрема США та Британія, вважають публічне оголошення про дозвіл на удари по Росії за допомогою далекобійних ракет занадто провокативним. Попри дозвіл на використання Storm Shadow, для уникнення зайвих ризиків діятимуть певні обмеження, що мають запобігти непередбачуваним атакам.

Раніше американський держсекретар Ентоні Блінкен зазначив під час візиту до Києва, що передасть президенту Байдену побажання української влади щодо використання далекобійної зброї по російських військових цілях. Він також наголосив, що ситуація на фронті змінюється, і США готові адаптувати свою стратегію відповідно до розвитку подій.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦