Фахівці попереджають, що хліб, особливо білий, не варто вживати з певними продуктами через їхній негативний вплив на здоров’я. Зокрема, надмірне вживання такого хліба може сповільнити обмін речовин і стати причиною набору зайвої ваги. Лікарі радять переглянути харчові звички, оскільки деякі поєднання продуктів можуть мати негативні наслідки для травлення.

Серед продуктів, які не рекомендують їсти з хлібом, виділяють молоко, масло та картоплю. Молоко з білим хлібом може викликати здуття та газоутворення, тому краще поєднувати його з цілозерновим хлібом. А бутерброди з маслом, через високий вміст тваринних жирів, можуть призвести до підвищення холестерину і захворювань серцево-судинної системи. Картопля та хліб містять багато вуглеводів, тому їхнє поєднання може викликати різке підвищення рівня цукру в крові, пише ТСН.

Також медики не рекомендують поєднувати хліб із солоними закусками, такими як огірки, помідори чи капуста, оскільки це може викликати проблеми зі шлунком і навіть печію. Варення з білим хлібом також є небажаним поєднанням, оскільки це сприяє швидкому підвищенню цукру в крові і здуттю живота.

Раніше: Чому кавун та диню ніколи не можна поєднувати з алкоголем

Натомість лікарі радять обирати чорний або цілозерновий хліб, який краще поєднується з рибою, м’ясом, овочами та зеленню. Ці продукти не лише безпечні, а й можуть позитивно впливати на обмін речовин і травлення.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦