Чисельність приватної військової компанії (ПВК) “Вагнер” за останній рік зменшилася вдесятеро, згідно з даними Міністерства оборони Великої Британії.

Якщо на піку, у 2023 році, склад групи становив близько 50 тисяч осіб, то нині в її залишкових формуваннях у Білорусі та Африці перебуває приблизно 5 тисяч людей.

Читайте також: У Чечні Кадиров нагородив Кадирова орденом Кадирова

Цю інформацію британська розвідка оприлюднила в зведенні на платформі X (Twitter). Зазначається, що чисельність групи “Вагнера” зменшилася після загибелі кількох ключових лідерів компанії, включаючи її власника Євгена Пригожина та іншого важливого члена “Вагнера”, засновника компанії Дмитра Уткіна. Обидва загинули в авіакатастрофі, ймовірно, через вибух на борту літака.

ПВК Вагнер

Після цих подій “Вагнер” став значно роздробленішим, і багато керівників, що вижили, залишили компанію. Андрій “Сєдой” Трошев, колишній генеральний директор “Вагнера”, приєднався до Міністерства оборони Росії і, ймовірно, нині служить у ПВК “Редут”. Олександр “Ратибор” Кузнєцов, колишній командир 1-го штурмового загону “Вагнера”, долучився до чеченського “спецназу” “Ахмат”. Борис “Зомбі” Нижевенок, колишній командир 3-го штурмового загону “Вагнера”, у травні 2024 року очолив підрозділ “Восток-V”.

Відповідно до даних британської розвідки, багато ветеранів “Вагнера” слідували за своїми колишніми лідерами, залишаючи компанію. На цей час залишки “Вагнера” зосереджені переважно в Білорусі та Африці.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦