Попри побоювання щодо можливих руйнівних наслідків атак на Київську ГЕС, експерти зазначають, що повне руйнування гідроелектростанції малоймовірне. Про це повідомив в інтерв’ю Radio NV декан факультету природничих наук НаУКМА Євген Хлобистов.

“Щоб зруйнувати греблю Київської ГЕС, потрібна колосальна кількість прямих влучань, що практично неможливо здійснити за допомогою ракет”, – зазначив експерт. Він наголосив, що навіть у разі пошкодження станції, загроза катастрофічних наслідків для Києва є мінімальною.

Раніше: Відключення світла внаслідок обстрілу: у Києві розгортають пункти незламності

“Водосховище Київської ГЕС недостатньо велике, щоб викликати масштабні підтоплення”, – пояснив Хлобистов. За його словами, у найгіршому випадку можливі локальні підтоплення окремих територій, але це не становитиме серйозної загрози для міста.

Основним наслідком пошкодження ГЕС стане тимчасовий дефіцит електроенергії. Однак, за словами експерта, енергетична система України має достатній резерв, щоб компенсувати втрати виробництва електроенергії на Київській ГЕС.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦