Кабмін продовжив дію пільгових тарифів на газ для українців до кінця наступного опалювального сезону

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про продовження дії спеціальних обов’язків щодо постачання газу за пільговими тарифами до 30 квітня 2025 року. Це означає, що українці і надалі зможуть користуватися газом за фіксованими цінами.

Про це повідомили у НАК “Нафтогаз України”. За словами очільника правління компанії Олексія Чернишова, таке рішення було прийнято з огляду на складну енергетичну ситуацію в країні та необхідність забезпечення стабільності для українців.

Також читайте: В Укренерго зробили нову заяву щодо відключень світла в Україні

“Україну попереду очікує складна зима. У цих умовах ключова задача групи “Нафтогаз” – дати українцям та українському бізнесу певну стабільність та передбачуваність протягом наступного опалювального сезону. Газ на сьогодні є основним гарантованим джерелом енергії. Тож, ми як найбільша національна енергетична компанія України та видобувник газу, продовжуватимемо бути опорою для українців у ці складні часи”, – зазначив Чернишов.

Які ціни на газ діятимуть до кінця наступного опалювального сезону:

  • Для населення: 7,96 грн за кубометр з ПДВ.
  • Для виробництва теплової енергії для населення: 7,42 грн за кубометр.
  • Для виробництва теплової енергії для бюджетних установ: 16,39 грн за кубометр.
  • Для виробництва електроенергії у конденсаційному циклі: 10,5 грн за кубометр.
  • Для виробництва електроенергії у теплофікаційному циклі: 16,5 грн за кубометр.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦