Ситуація з використанням російських строковиків у прикордонних з Україною районах набуває дедалі гостріших рис. За даними Інституту вивчення війни (ISW), тривале залучення призовників до бойових дій може призвести до серйозної політичної кризи в Росії.

Аналітики ISW звертають увагу на наростальне занепокоєння Кремля щодо суспільної реакції на втрати серед строковиків. Попри попередні заяви президента Путіна про те, що призовники не залучаються до бойових дій, реальність виявилася зовсім іншою.

Також читайте: Зеленський назвав мету атаки на Курську область

Особливу тривогу викликають заяви командира загону спецпідрозділу “Ахмат” Апті Алаудінова, який фактично став рупором російської пропаганди щодо ситуації на Курщині. Його грубі заклики до родичів строковиків припинити скаржитися та до самих призовників – брати участь у бойових діях, можуть спровокувати нову хвилю протестів у Росії.

На думку експертів, такі заяви підривають довіру до влади та можуть призвести до дестабілізації ситуації всередині країни. При цьому, лідер Чеченської Республіки Рамзан Кадиров, який тісно пов’язаний з Кремлем, займає стриману позицію щодо ситуації на Курщині, що свідчить про певні розбіжності серед російського керівництва.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦