У людей з більш привабливою зовнішністю тривалість життя довша 

Американські дослідники з Університету штату Аризона та Техаського університету виявили цікавий зв’язок між зовнішністю людини та тривалістю її життя. Після багаторічного аналізу даних, опублікованих у науковому журналі Social Science and Medicine, вчені дійшли висновку: люди, яких вважають більш привабливими, як правило, живуть довше.

У ході дослідження, що тривало 65 років, брали участь понад 8300 людей. Експерти оцінювали зовнішність учасників за фотографіями, а потім порівнювали ці дані зі статистикою смертності. Результати показали, що чоловіки, яких вважали менш привабливими, в середньому жили на рік менше, ніж ті, кого вважали красивими. А серед жінок ця різниця була ще більшою – двічі. Крім того, ризик передчасної смерті у менш привабливих людей був на 16,8% вищий.

Також читайте: Поведінка уві сні може вказувати на розвиток деменції

Вчені зазначають, що цей зв’язок потребує додаткового дослідження, проте висловлюють припущення, що зовнішня краса часто є результатом здорового способу життя. Регулярні фізичні навантаження, правильне харчування та відмова від шкідливих звичок позитивно впливають не лише на зовнішність, а й на загальний стан здоров’я.

Соціолог Коннор Шихан додає, що привабливість може мати і генетичний компонент. Крім того, красиві люди часто мають більше переваг у житті: кращі умови праці, вищий дохід та більш позитивне ставлення оточення.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦