Окрім HIMARS, його також цікавили координати штабів, опорних пунктів та маршрутів руху озброєння ЗСУ

На Донбасі Служба безпеки України затримала таксиста, який працював на російську розвідку та шпигував за українськими військовими. Чоловік збирав інформацію про місця дислокації Сил оборони України та передавав її ворогу.

Зловмисник, мешканець Мирнограда, пересувався по Покровську під виглядом водія таксі, використовуючи свою роботу для збору даних. Під час поїздок він випитував у пасажирів інформацію про розташування українських військ, зокрема про системи HIMARS, штаби, опорні пункти та маршрути пересування озброєння.

Також читайте: У Харківській області значно посилили комендантську годину

Зібрану інформацію агент передавав через Telegram-бот. Під час затримання у нього було вилучено мобільний телефон, який містив докази його злочинної діяльності.

Зараз чоловік перебуває під вартою. Йому висунуто обвинувачення за несанкціоноване поширення інформації про розташування Збройних Сил України в умовах воєнного стану, що може призвести до восьми років ув’язнення.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦