Цього року російський ВВП зросте більш ніж на 3% в реальному вираженні

Попри жорсткі санкції та тривалу війну в Україні, російська економіка демонструє несподіване зростання. За даними авторитетного економічного видання The Economist, російський ВВП цього року може зрости більш ніж на 3%.

Такий парадоксальний стан економіки пояснюється значними військовими витратами. Збільшення державних витрат на оборону стимулює економічну активність у низці секторів, що й призводить до зростання ВВП.

Також читайте: Наступ на Курську область: в ISW оцінили, чим обернеться ситуація для Путіна

Проте, автори дослідження застерігають, що таке стрімке зростання не може тривати вічно. Високі витрати на війну та необхідність підтримувати стабільність рубля поступово виснажують фінансові резерви країни. За оцінками експертів, за таких темпів витрат, резерви Росії можуть бути вичерпані протягом наступних п’яти років.

Попри попередження економістів, російська влада продовжує фінансувати війну, сподіваючись на швидку перемогу. Однак, тривала війна та міжнародна ізоляція можуть мати довготривалі негативні наслідки для російської економіки та життєвого рівня населення.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦