Після атаки на Ізраїль міністр закордонних справ Ірану зателефонував у Москву до свого колеги Сергія Лаврова.

За інформацією росЗМІ, які посилаються на МЗС РФ, Хоссейн Амірабдоллахян зв’язався з Лавровим у неділю, 14 квітня, коли Іран завдав масованого ракетно-дронового удару по півночі Ізраїлю.

Читайте також: Армія РФ застосувала підводний човен для запуску ракет по Україні

Міністри Ірану та РФ обговорили можливу ескалацію ситуації на Близькому Сході. Напруженість може посилити ескалація ситуації та провокативні дії.

Лавров заявив, що таким сценаріям треба запобігати та усувати першочергові причини. На його думку, це має бути на меті Радбезу ООН.

Хоссейн Амірабдоллахян

У заяві МВС РФ уточнили, що телефонну розмову з Лавровим ініціював саме очільник зовнішньополітичного відомства Ірану. Нібито Амірабдоллахян повідомив росіянину Лаврову про заходи, які застосував Тегеран у відповідь на авіаатаку Ізраїлю по консульському відділу посольства Ірану в Дамаску 1 квітня. Тоді загинуло кілька іранських офіційних осіб.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦