Це субваріанту коронавірусу Omicron, який міг спровокувати значну частину захворювань цієї  епідемічної хвилі   

В Україні виявлено п’ять випадків нового субваріанту коронавірусу Omicron під назвою FLiRT, який, ймовірно, спричинив значну частину захворювань під час останньої епідемічної хвилі. Про це повідомив Ігор Кузін, заступник міністра охорони здоров’я та головний державний санітарний лікар України.

Кузін зазначив, що країни, які раніше звітували про підвищення захворюваності, також виявили, що це новий підтип штаму Omicron — FLiRT. В Україні цей варіант вірусу був ідентифікований за результатами повного геномного секвенування, і вже зафіксовано п’ять позитивних зразків.

Читайте також: Скільки води потрібно пити й коли рідина шкодить організму

Він підкреслив, що, попри те, що наразі виявлено лише п’ять випадків нового штаму, це не виключає можливості того, що саме цей субваріант може бути відповідальним за більшість випадків захворювання, зокрема значний ріст яких спостерігався минулого місяця.

Кузін повідомив також, що в Україні спостерігається значне зростання випадків захворювання на COVID-19 — у липні було зафіксовано майже 12 тисяч нових випадків.

Заступник міністра охорони здоров’я та головний державний санітарний лікар України зауважив, що аналогічна тенденція спостерігається і в країнах Європейського Союзу та США, де показники захворюваності також суттєво зростають.

Кузін повідомив, що у червні кількість випадків в Україні становила приблизно дві тисячі, але в липні вона зросла до майже 12 тисяч. Попри це, рівень госпіталізацій поки залишається відносно низьким — у стаціонарному лікуванні перебувають трохи більше ніж 2,5 тисячі пацієнтів.

Він також наголосив, що поточний рівень захворюваності на COVID-19 ще не свідчить про початок епідемічного сезону.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦