У Вінницькій області затримали агента ФСБ РФ, який спробував підпалити будівлю територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК).

Інцидент стався, коли зловмисник кинув “коктейль Молотова” у стіну військкомату та відзняв загоряння на камеру свого мобільного телефону. Про це повідомила пресслужба Служби безпеки України.

Читайте також: Житель Тульчина свідомо “зливав” окупантам дані про ЗСУ: що з ним буде

Затриманого 17-річного мешканця Одеси вдалося спіймати одразу після вчинення підпалу завдяки оперативним заходам контррозвідки. Хлопець потрапив у поле зору ФСБ після того, як навесні цього року зареєстрував своє резюме на сайті для пошуку підробітку, на яке відгукнувся представник російської спецслужби. Він запропонував одеситу гроші за виконання підпалів об’єктів військової інфраструктури.

Коктейль Молотова

Після “тестових” завдань у вигляді фотофіксації об’єктів Сил оборони, диверсанта відправили на Вінниччину для підпалу ТЦК. Після цього планували розпочати серію підпалів у Житомирі.

Під час обшуків у затриманого вилучили саморобну запалювальну суміш та мобільний телефон, який використовувався для зйомки злочину і спілкування з російськими агентами.

На підставі зібраних доказів, слідчі СБУ оголосили фігуранту підозру за статтею 113 Кримінального кодексу України (диверсія в умовах воєнного стану). Зараз зловмисник перебуває під вартою і йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦