Найбільше грошей отримають військові частини, які знищать корабель першого рангу 

Згідно з наказом Міністерства оборони України, за знищення або захоплення ворожої техніки українські військові отримуватимуть винагороду. Її розмір залежить від типу знищеної техніки.

Хто має право на винагороду: всі військовослужбовці, які брали безпосередню участь у знищенні або захопленні техніки.

Для отримання винагороди необхідні певні документи, що підтверджують факт знищення/захоплення, такі як журнал бойових дій, рапорти командирів, фото- або відеофіксація, акт оприбуткування трофейного майна.

Також читайте: Кремль підбурює три країни влаштувати блокаду Україні

Винагорода за знищену техніку сягає 243 600 грн (за корабель 1 рангу) або 121 800 грн (за бойовий літак, зенітний ракетний комплекс). Захоплення техніки також оплачується, сума залежить від типу.

Винагорода виплачується на підставі розпорядчого документа (наказу) керівника органу військового управління.

За успішне виконання бойового завдання військовою частиною (підрозділом, групою) також передбачена винагорода. Її розмір сягає 365 400 грн (за бригаду) або 60 900 грн (за роту).

Сума винагороди за знищену/захоплену техніку розподіляється між військовослужбовцями, які брали участь у виконанні завдання, залежно від їх особистого внеску та періоду участі.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦