Число користувачів соцмережі у 85-мільйонній країні перевищує 50 млн осіб

Влада Туреччини обмежила доступ до соціальної мережі Instagram на території країни. Відповідне рішення прийняла Рада з інформаційних технологій та зв’язку республіки, повідомляє NTV з посиланням на заяву регулятора.

За даними видання, блокування може бути пов’язане з рішенням соцмережі видалити публікації зі співчуттями у зв’язку із загибеллю глави політбюро палестинського руху ХАМАС Ісмаїла Ханії. Він назвав такі дії «дуже явною та очевидною спробою цензури».

Читайте також: Росія може вивести “вагнерівців” з частини окупованої України – ISW

Зараз доступ до Instagram в Туреччині обмежений з комп’ютерів та мобільних пристроїв. Число користувачів соцмережі у 85-мільйонній країні перевищує 50 млн осіб.

Компанія Meta, якій належать соцмережі Instagram та Facebook, у жовтні 2023 року засудила напад палестинських бойовиків на Ізраїль та попередила, що на її майданчиках блокуватимуться публікації під авторством ХАМАС.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦