Нідерланди надали Україні сучасні винищувачів четвертого покоління F-16 і їх вже доставили в Україну.

The Times із посиланням на анонімне джерело пише, що йдеться про шість винищувачів.

Читайте також: Чого очікувати на фронті з появою F-16: прогнози експертів

За даними джерела, крім шести літаків від Нідерландів, очікується, що найближчим часом Україна отримає додаткові винищувачі F-16 від Данії. Проте, Повітряні сили ЗСУ утримуються від коментарів щодо цієї інформації.

Раніше Bloomberg повідомив, що Україна отримала перші винищувачі F-16, хоча їхня кількість залишається невеликою. Джерела видання зазначили, що кінцевий термін передачі літаків був визначений на кінець липня, і цей термін був дотриманий.

Джерела також не уточнили, чи готові українські пілоти, які проходили навчання разом із західними союзниками, одразу використовувати нові бойові літаки, чи цей процес потребуватиме додаткового часу.

Крім того, США погодилися озброїти винищувачі F-16, які будуть надіслані до України, сучасними ракетами та іншою передовою зброєю. Проте, як і з іншим переданим озброєнням, США введуть обмеження на використання ракет для цих винищувачів.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦