Окупанти втратили одночасно 11 танків, 45 бойових броньованих машин, рідкісну бойову машину “Термінатор”

Українські захисники успішно відбили одну з найбільших російських атак на заході Донецької області. За даними Інституту вивчення війни (ISW), масштабна механізована операція росіян, що відбулася 24 липня, була спрямована на захоплення міста Костянтинівка та перерізання важливого транспортного шляху.

Війна мобілізація військовий

Окупанти зосередили значні сили в районі Костянтинівки, залучивши понад 10 танків, десятки бойових броньованих машин, у тому числі рідкісну модель “Термінатор”, а також піхоту. Українська розвідка завчасно виявила підготовку ворога і завдяки вмілому використанню артилерії, дронів та мінних полів зупинила наступ.

Раніше: Окупанти бояться втратити свої кораблі в Азовському морі та вивели їх

В результаті запеклих боїв ЗСУ знищили та пошкодили значну кількість російської техніки, зокрема танки, броньовані машини та мотоцикли. Зазнавши суттєвих втрат, російські окупанти були змушені відступити.

Аналітики вважають, що невдача російського наступу не зупинить їхні спроби просунутися далі на цьому напрямку. Однак, за прогнозами ISW, досягти значних успіхів у найближчому майбутньому окупанти навряд чи зможуть.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦