У Верховній Раді працюють над законопроєктом про демобілізацію, проте — це складний процес

Можливість демобілізації під час війни в Україні залишається під питанням, залежачи від багатьох чинників. Про це розповів речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін в інтерв’ю NV. Він наголосив, що рішення про демобілізацію повинно ухвалюватися узгоджено з Генеральним штабом, військовим керівництвом, Міністерством оборони та іншими дотичними структурами.

За словами Лазуткіна, ситуація на фронті та темпи мобілізації є ключовими факторами, що впливають на можливість демобілізації. Наразі Верховна Рада працює над законопроєктом про демобілізацію, проте процес залишається складним і залежить від багатьох змінних, включаючи мобілізаційні процеси в Російській Федерації.

Війна мобілізація військовий

Важливу роль у можливості демобілізації відіграє західна допомога. Лазуткін зазначив, що кількість і своєчасність постачання зброї від західних партнерів впливають на ефективність бойових дій та підготовку військових. Це, своєю чергою, може вплинути на рішення щодо демобілізації.

Раніше: Сенцов сказав, що робити з мобілізацією

Речник Міноборони також повідомив, що регулярно отримує запитання щодо демобілізації від військових з передової. Бійці розуміють складність ситуації та необхідність поповнення сил на позиціях, де вони знаходяться. Тому, за його словами, важливо забезпечити ротації, які б відповідали потребі у відновленні військових на лінії фронту.

Лазуткін підкреслив, що для ухвалення рішення про демобілізацію потрібне серйозне аналітичне вивчення ситуації. Він не може наразі точно сказати, чи буде демобілізація можливою, адже це залежить від багатьох теоретичних та практичних чинників, включаючи можливу мобілізацію в Росії та зміну ситуації на полі бою завдяки західній підтримці.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦