У США нагадали про “жертву” та “агресора”  

Очільник МЗС України Дмитро Кулеба відбув з візитом до Китаю, де має провести зустріч на рівні міністрів щодо шляхів до “справедливого миру”.  

Речник Держдепартаменту США Метью Міллер вважає, що цей візит важливий для пошуку шляхів припинення російської агресії.

У Пекіні повинні безпосередньо дізнаватися про втрати та збитки, завдані російською агресією, вважає Міллер, чиї слова передає Укрінформ.

Міллер нагадав, що КНР підтримує оборонно-промислову базу Росії. “Ми завжди чітко заявляли, що важливо, аби кожна країна світу визнала, що в цьому конфлікті є агресор і є жертва. І ми не повинні ставитися до двох сторін так, ніби вони несуть однакову відповідальність”, – зазначив він.

Також читайте: Залужний закликав Захід готуватись до Третьої світової війни

Речник підкреслив, що США послідовно передавали це повідомлення під час контактів з китайською стороною. “Я знаю, що інші члени НАТО та європейські країни також дали зрозуміти це Росії. Ми вважаємо, що важливо, аби будь-яка країна – зокрема і Китай – чула напряму від України”, – підсумував Міллер.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦