Україна вже зрозуміла цю істину через свою важку боротьбу з російською агресією

Колишній головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний попередив Захід про можливість спалахування Третьої світової війни. Виступаючи на заході у The Royal United Services Institute (RUSI) 21 липня, Залужний наголосив на необхідності захисту демократичних націй та їхніх громадян від потенційних загроз.

Залужний зазначив, що досвід боротьби України має стати уроком для інших країн. Він підкреслив, що шлях до миру може пролягати через підготовку до війни. “Хочеш миру – готуйся до війни”, – сказав він, додаючи, що Україна вже зрозуміла цю істину через свою важку боротьбу з російською агресією.

Український посол також зауважив, що нинішні конфлікти, як і попередні світові війни, можуть стати безпрецедентними за масштабами страждань і жертв. Він звернув увагу на те, що людство має бути готовим до можливої Третьої світової війни, особливо враховуючи уроки війни між Україною та Росією.

Також читайте: Зеленський не відкидає можливості особистої розмови з путіним

Залужний наголосив на важливості прозорої комунікації між урядами і громадянами та на необхідності суспільної мобілізації. Він підкреслив, що війна вимагає зусиль не лише армії, а й усього суспільства, яке повинне бути готовим тимчасово відмовитися від певних свобод задля виживання.

Колишній головнокомандувач ЗСУ також застеріг від використання війни у внутрішньополітичних цілях. Він наголосив, що війна – це наука зі своїми законами і правилами, і її не можна розглядати як інструмент для досягнення власних інтересів.

Залужний підкреслив, що технологічний прогрес та нові форми воєнних дій, які розвиваються в Україні, стануть вирішальними у цій війні і створять основу глобальної безпеки майбутнього. Він закликав до спільних зусиль з партнерами для ефективного використання наявних ресурсів і підкреслив, що час працює не на користь України та її союзників.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦