Сашко Лірник вважає, що ці трагічні смерті не можна ставити в один ряд

Сашко Лірник, український письменник, ведучий та актор, неоднозначно висловився  щодо загибелі в ДТП музиканта Кузьми Скрябіна та вбивства науковиці Ірини Фаріон.

У своєму Фейсбуці він звернув увагу, що “Кузьму перетворюють зі звичайного попвиконавця на повстанця, бунтаря, героя-революціонера”.

“Скоро в легендах Кузьма буде носити колоду з Лєніним. Деякі люди навіть серйозно вважають, що “його вбила влада”. Мабуть, якийсь чиновник сидів з маузером біля його скроні й примушував їхати понад 200 км/год”, – написав він.

Читайте також: Таємниця вбивства Фаріон: що знають сусіди, колеги та поліція

У цьому контексті Лірник також висловився щодо умисного вбивства Ірини Фаріон. Він зазначив, що новини після її смерті нагадують ситуацію зі Скрябіним, і це, на його думку, є випробуванням реакції інтернет-спільноти. 

Лірник вважає, що такий підхід до прославляння знаменитостей є “промиванням мізків”, коли до масштабної новини додається дрібна деталь, яка все одно залишиться в підсвідомості.

“Тепер ви будете ставити умовного Кузьму поряд із Білозіром і Чорноволом. Реакцію протестують, врахують і зроблять наступний “вкид”. Сподіваюсь, що з іншим приводом. До головної новини додаватимуть не Кузьму, а когось “потрібного”, – підсумував актор.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦