“Секс і місто” – це американський телевізійний серіал, який був створений Дарреном Старром і вийшов у ефір на каналі HBO з 1998 по 2004 рік.

Серіал базується на однойменній книзі Кендес Бушнелл і розповідає історію чотирьох подруг — Керрі Бредшоу, Міранди Гоббс, Шарлотти Йорк та Саманти Джонс — які проживають у Нью-Йорку.

“Секс і місто” став одним з найбільш популярних та впливових серіалів своєї епохи. Він отримав велику кількість нагород і номінацій, включаючи Еммі, Золотий глобус та Сатурн. Серіал відзначався своїм відвертим підходом до теми сексуальності, відносин і життя великого міста.

“Секс і місто” став символом моди та стилю, завдяки неповторному образу головної героїні, Керрі Бредшоу, яка була колумністкою по моді та стилю життя. Серіал акцентував на темах дружби, кар’єри, кохання, самоствердження та жіночої емансипації.

Загалом, “Секс і місто” відіграв значну роль у популяризації сучасних тем, пов’язаних зі статевою рівністю, сексуальною відкритістю та самовираженням жінок. Серіал став культовим явищем і залишається популярним серед шанувальників всього світу.

Пропонуємо дізнатися кілька цікавих фактів про цей серіал:

Фанати серіалу після прочитання книги заявили, що її сюжет надто простий і нудний.

Акторка, яка зіграла Саманту Джонс, двічі відмовлялася від ролі. Але її бойфренд (що був одним з продюсерів) вмовив її зіграти у кіно.

Сара Джесіка Паркер могла не з’явитися на екрані, бо роль хотіли віддати іншій акторці – Лізі Едельштейн.

Героїні серіалу жодного разу не були одягнені у той самий одяг, лише шуба Керрі “з’явилася” на екрані двічі. Майже всі сукні героїнь серіалу були орендованими.

Керрі за сценарієм була брюнеткою.

Усі напої, які подруги вживали на камери, були безалкогольними.

Квартиру, в якій мешкала Керрі, продали за 9 млн доларів.

Один з нарядів Керрі коштував 80 тисяч доларів.

Протягом 18 годин головна акторка була змушена ходити на високих підборах.

У реальному житті головні акторки серіалу не спілкуються та навіть сваряться час від часу.

Акторку, яка зіграла Шарлотту, мало не звільнили, коли її хлопець опублікував фото, де вони займалися сексом.

Сара Джессіка Паркер викупила багато суконь, які вдягала під час знімання.

Зйомки серіалу мали відбуватися у столиці Арабських Еміратів.

Кім Кеттролл взяти участь у зніманні вмовляли чотири роки. Щоб вона погодилася, продюсери значно підняли гонорар та навіть переписали сценарій.

Фінал серіалу міг закінчитися зовсім інакше, бо сценаристи не могли дійти згоди щодо його кінцівки.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦