У спекотні дні холодний квас не тільки втамовує спрагу, а й має численні корисні властивості. 

Цей напій багатий на вітаміни B, C, PP, а також на мінерали, як-от калій, магній, фосфор і залізо, що сприяють покращенню травлення, зміцненню імунітету і нормалізації обміну речовин. Крім того, квас стимулює апетит, покращує перетравлення їжі та сприяє розщепленню жирів, пише Stack Exchange.

Однак, вживання квасу має й протипоказання. Людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту, алергією на дріжджі або злаки, вагітним жінкам, матерям, що годують, а також діабетикам варто бути обережними.

Вас також зацікавить: Як легше переносити спеку: корисні поради, які працюють

 Напій може подразнювати слизову оболонку шлунку, викликати алергічні реакції або містити небезпечні для здоров’я цукри та підсолоджувачі.

Для безпечного споживання квасу рекомендується обмежити його кількість до 2-3 склянок на день і віддавати перевагу домашньому квасу, приготованому з якісних інгредієнтів. Вживати квас краще за 30 хвилин до їжі або через 1-2 години після. У разі виникнення дискомфорту після вживання квасу варто припинити його споживання і звернутися до лікаря.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦