Майк Джосон змінив ставлення до України

Майк Джонсон, спікер Палати представників Сполучених Штатів Америки, який блокував законопроєкт про надання військової допомоги Україні, вважає, що ЗСУ мають право бити західною зброєю по території РФ.

У коментарі “Голосу Америки” він висловив підтримку ударам по військових об’єктах на території Росії за допомогою американської зброї. За його словами, Україні необхідно використовувати надане озброєння гнучко і так, як вона вважає за потрібне для захисту від агресії.

Майк Джосон

Він підкреслив, що у Конгресі підтримують ідею надати Україні можливість самостійно вирішувати, як використовувати отриману допомогу для оборони.

Також читайте: Столтенберг вказав на головний ризик для НАТО через війну в Україні

“Воля Конгресу полягає в тому, щоб дозволити їм гнучкість у використанні зброї та допомоги, яку ми вже надіслали. Я прихильник цього”, – зазначив Джонсон.

Раніше повідомлялося, що Білий дім розглядає можливість зняття обмежень для ЗСУ на удари по Росії за допомогою американської зброї. Також під час саміту НАТО у Вашингтоні Україна намагається отримати дозвіл США на удари по військових аеродромах на території РФ із використанням далекобійної зброї.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦