Постанова регламентує друк і надсилання повісток за допомогою поштового зв’язку 

На черговому засіданні Кабінет міністрів прийняв проєкт постанови, яка впорядковує процес централізованого друку і надсилання повісток військовозобов’язаним і резервістам поштою. Про це повідомляє видання “Українська правда”.

Згідно з документом, повістки, сформовані за допомогою Єдиного державного реєстру призовників, можуть бути надруковані централізовано і надіслані рекомендованими поштовими відправленнями. Кожна повістка буде супроводжуватися описом вкладення та повідомленням про вручення, що гарантує їх отримання адресатом. Також є можливість вручення повісток особисто під час оповіщення.

Також читайте: Мобілізація в Україні: скільки чоловіків оновили свої дані та які подальші кроки

Повістки, після їхнього формування, будуть підписані кваліфікованим електронним підписом керівника відповідного ТЦК та СП або його відділу, що забезпечить їхню юридичну силу.

повістка пошта мобіліз

Централізований друк повісток здійснюватимуть Міністерство оборони та державні поліграфічні підприємства, які мають стратегічне значення для економіки та безпеки країни. Договори між Міноборони, оператором поштового зв’язку та поліграфічними підприємствами визначатимуть обов’язки кожної зі сторін у цьому процесі.

Ця постанова має на меті зробити процес оповіщення резервістів і військовозобов’язаних більш ефективним і зручним, забезпечуючи своєчасне і належне виконання військових обов’язків громадянами України.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦