Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, який відвідав Київ 5 липня, продовжив свою “мирну місію” в Москві, де обговорив питання війни в Україні з російським президентом владіміром путіним.

Орбан повідомив, що путін не виявляє зацікавленості у припиненні вогню або проведенні перемовин з Україною.

Читайте також: Пєсков відреагував на пропозицію Ердогана стати посередником у перемовинах

У своєму інтерв’ю головному редактору тижневика Die Weltwoch Роджеру Кьоппелю Орбан зазначив, що президент РФ підкреслив важливість участі обох сторін у справжніх переговорах. За словами Путіна, без цього будь-які інші зусилля не матимуть значення.

орбан Угорщина

Путін також нагадав, що Росія вже відповідала на перші пропозиції України ще навесні 2022 року, і відтоді позиція Кремля залишилася незмінною. При цьому нібито росія готова до перемовин на тих самих умовах, що й раніше.

Обговорюючи питання припинення вогню, Орбан зазначив, що обидві сторони мають свої сумніви. Президент України Володимир Зеленський вважає, що Росія використає паузу проти України, тоді як Путін вважає, що Україна скористається цим проти Росії. Орбан спробував знайти компроміс, визнаючи аргументи обох сторін.

“Зеленський казав, що не має позитивних очікувань, тому що росіяни використали б це проти України, а Путін – що українці використали б цю паузу проти Росії”, – сказав Орбан.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦