На Росії терміново будують сховище, яке може витримати ядерний удар. Воно має з’явитися до кінця року у московській лікарні та буде розраховане на 800 людей.

Як повідомляє видання Moscow Times, договір на будівництво вже уклало Управління справами президента Росії. Вартість робіт перевищує 35 млн рублів.

Видання пише, що будівництво бомбосховища для Центральної клінічної лікарні є “частиною масштабної кампанії підготовки бункерів, яку російська влада розпочала на тлі тривалої війни з Україною”. В одному з округів Москви навіть взялися підготувати 900 укриттів.

У “Кремлівському” бомбосховищі буде кілька входів та декілька приміщень, його обладнають вантажним підіймачем та системою обігріву. А ще встановлять захисні двері, що будуть герметичними, та збудують систему вентиляції, здатну очищати повітря “від газоподібних засобів масового ураження”.

Російське видання “Верстка” зазначає, що на Росії попит на приватні бункери зріс на 430%. Найчастіше замовниками є бізнесмени.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦