Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у вівторок, 2 липня, відвідає Україну. Про це пишуть західні ЗМІ з посиланням на власні джерела. 

Зокрема The Guardian відзначає, що Орбан прибуде в Київ саме тоді, коли Угорщина починає головування в ЄС за ротаційним принципом.

Очікується, що Орбан, відомий своїми проросійськими поглядами, зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським. Це буде його перший візит до України з початку повномасштабного вторгнення.

орбан Угорщина

“Орбан буде тут завтра, якщо не виникне непередбачуваних змін”, – зазначило джерело у коментарі виданню.

Раніше: Як Орбан шантажує Україну незаконними вимогами: перелік

У Будапешті неофіційно повідомили, що переговори щодо візиту Орбана тривали досить довго. Лідери Угорщини та України мають обговорити права угорськомовної меншини в Україні, яка проживає біля кордону з Угорщиною.

“Передумовою зустрічі було врегулювання питань щодо прав громадянства. За останні кілька тижнів було досягнуто домовленості, і вони зможуть оголосити про це як про успіх”, – додали представники влади на умовах анонімності.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦