Кремль, ймовірно, використовує звинувачення у корупції як привід, щоб приховати справжні причини вигнання з Міноборони конкретних осіб

В Росії тривають звільнення та арешти високопосадовців Міністерства оборони та старших офіцерів, які командують бойовими діями на війні в Україні.

Офіційно Кремль пояснює це посиленням боротьби з корупцією. Однак, аналітики Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що за усуненням опальних військових стоїть зовсім інша причина.

Ключові моменти звіту ISW:

За останній місяць звільнено та заарештовано п’ять високопосадовців Міноборони РФ. Серед них заступник начальника Генштабу ЗС РФ Вадим Шамарін та начальник департаменту з держзакупівель міноборони Володимир Вертелецький. Їх звинувачують у корупції та отриманні хабарів.

Також читайте: На росії арештували заступника начальника Генштабу ЗС РФ

Джерела ISW стверджують, що насправді йдеться про усунення конкурентів міністра оборони Сергія Шойгу. Звільнення також може бути пов’язане з невдалими діями російських військ на деяких напрямках фронту.

Прессекретар Путіна Дмитро Пєсков заперечує “кампанію” проти військового істеблішменту. Проте, аналітики ISW вважають, що його заява про “послідовну боротьбу з корупцією” не витримує критики.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦