Український боксер Олександр Усик вирішив відмовитися від титулу чемпіона світу за версією IBF у надважкій вазі. Цю новину спортсмен повідомив у відеозверненні на своїй сторінці в Instagram.

Усик в Інстаграм пояснив, що звільняє пояс IBF для переможця бою між британцями Ентоні Джошуа та Даніелем Дюбуа, який відбудеться 21 вересня в Лондоні.

Читайте також: Михайлюк став другим українцем в історії, який виграв титул чемпіона НБА

“Ентоні та Даніелю, знаю, пояс IBF важливий для вас. Назвемо це моїм подарунком вам на 21 вересня. Слава Богу за все. Слава Україні”, — сказав Усик.

Це рішення означає, що Усик втрачає звання абсолютного чемпіона світу в хевівейті. У реванші між ним та Тайсоном Ф’юрі, який заплановано на 21 грудня в Ер-Ріяді, статус “абсолюта” вже не буде на кону.

Нагадаємо, що ще на початку травня Міжнародна боксерська федерація (IBF) оголосила пояс вакантним через те, що Усик не провів обов’язковий захист проти офіційного претендента — хорвата Філіпа Хрговича.

Усик

Команда Усика офіційно звернулася до IBF з проханням зберегти титул до реваншу з Ф’юрі, і цей запит було задоволено. Під час поєдинку між Дюбуа та Хрговичем, який відбувся 2 червня в Ер-Ріяді, на кону стояв тимчасовий титул IBF у надважкій вазі.

Дюбуа переміг Хрговича достроково і тепер зустрінеться з Джошуа за повноцінний пояс IBF у надважкій вазі завдяки “подарунку” від Усика.

У ніч проти 19 травня Усик переміг Ф’юрі роздільним рішенням суддів в головному поєдинку боксерського шоу в Ер-Ріяді. Захистивши пояси WBO, WBA, IBO та IBF, а також відібравши у Ф’юрі титул WBC, Усик став першим абсолютним чемпіоном світу в надважкому дивізіоні у XXI столітті.

До Усика останнім “абсолютом” у хевівейті був Леннокс Льюїс, який здобув цей статус у 1999 році.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦