Окупанти зазнають втрат і кидають підмогу

Українські військові продовжують контрнаступ на Харківщині, звільняючи від окупантів населені пункти.

Протягом 25 червня Збройні Сили України просунулися вглиб міста Вовчанськ, що на півночі Харківської області. Про це свідчать дані Інституту вивчення війни (ISW) та українських військових.

Геолокаційні кадри підтверджують, що українські захисники закріпились на вулиці Соборній у центрі Вовчанська. Бойові дії також велися біля населених пунктів Липці, Глибоке, Тихе.

Також читайте: Чи дозволять США Україні бити ракетами по Кримському мосту – оцінка ISW

За словами речника Харківського угруповання військ ЗСУ Юрія Повха, значні втрати змушують окупантів кидати на Харківський напрямок додаткові підрозділи.

З Херсонщини вже перекинуті підрозділи, а також готується до перекидання 9-та окрема мотострілецька бригада 51-ї армії.

ISW зазначає, що раніше фіксувало перекидання на Харківський напрямок 155-ї бригади морської піхоти та 9-ї мотострілецької бригади з-під Донецька.

Водночас аналітики не знайшли підтверджень інформації про “51-у армію”, про яку раніше повідомляли деякі джерела.

Українські офіційні особи припускають, що 9-та мотострілецька бригада може бути підпорядкована цій “51-й армії”, ймовірно, відродженій з часів Другої світової війни.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦