На ремонт виведуть ще один енергоблок на атомній електростанції 

Незабаром в Україні знову почнуться тривалі відключення світла через планові ремонти на атомних електростанціях, попереджає пресслужба “Енергоатому”. У зв’язку з цим, до ремонту буде виведений ще один енергоблок-тисячник, що збільшить дефіцит генерації в енергосистемі країни.

За інформацією “Енергоатому”, хоча в липні очікується зростання дефіциту, планові ремонти дозволять скоротити тривалість відключень восени. Компанія випереджає графік, проводячи ремонти на енергоблоках з випередженням.

Голова “Енергоатому” Петро Котін повідомив, що нещодавно завершені ремонти трьох енергоблоків потужністю 2420 МВт вже дозволили зменшити тривалість ремонтів на 22,3 доби. Це забезпечило додаткову генерацію 171,84 млн кВт електроенергії, що скоротило тривалість відключень у червні.

Читайте також: В уряді різко відреагували на статтю FT про “життя в холоді та темряві”

Цього року ремонти проводяться на восьми енергоблоках Рівненської, Південноукраїнської та Хмельницької АЕС. Запорізька АЕС, через окупацію, не проводить планово-попереджувальні ремонти.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦