У Франції не проти, щоб Україна завдавала ударів французькою зброєю по території країни-терористки

Президент Франції Емманюель Макрон підтвердив, що Україна має право використовувати французьку зброю для ударів по російській території, але з чітким застереженням: такі удари не повинні бути спрямовані проти цивільного населення.

Макрон

“Межа встановлюється тим, що роблять росіяни”, – наголосив Макрон в інтерв’ю телеканалам BFMTV і TF1. Він підкреслив, що Франція ніколи не прагнула до ескалації конфлікту, адже “це не ми напали на Україну”.

Також читайте: Чи нападе РФ на НАТО: аналіз Інституту стратегічних досліджень

Макрон також зазначив, що “від першого дня росіяни погрожували” Франції. “Головне, що ми не винні. Але ми налаштовані так, що можемо впоратися з будь-яким ризиком. Ми готові до цього”, – додав президент.

Франція відправить інструкторів до України

Тим часом стало відомо, що Франція планує направити до України військових інструкторів. Їхнім завданням стане надання допомоги українським військовим у освоєнні французької зброї та техніки.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що французькі інструктори невдовзі відвідають українські навчальні центри та ознайомляться з їхньою інфраструктурою та персоналом.

Росія погрожує інструкторам

Реакція Росії на цю новину не забарилася. Речник російського президента Дмитро Пєсков заявив, що іноземні інструктори не мають імунітету від ударів збройних сил РФ.

Щобільше, в посольстві РФ назвали французьких інструкторів в Україні “законною ціллю”.

На цю заяву відреагував заступник спікера французького дипломатичного відомства Крістоф Лемуан, назвавши такі висловлювання “скандальними” і такими, “що не залишаться без наслідків”.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦