Роками тривають розмови про те, що війну РФ проти України можуть поставити на паузу, але це може обернутися серйозними наслідками.

Найчастіше про таке почали говорити російські політики та експерти, особливо після того, як РФ отримала проблеми з наступом ще 2022 року. Про це заявив військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко у колонці OBOZ.UA.

Раніше ми розповідали, що росія оголосила ультиматум Україні щодо війни.

За його словами, через активні бойові дії в Україні окупанти не мають змоги відновлювати свої сили та накопичувати ресурси. Проте військово-промисловий комплекс РФ все одно працює на компенсацію втрат

До прикладу, всі танки, які росія відправляє в зону бойових дій, розконсервовані, але відремонтовані та модернізовані. Так вони стали боєздатними, зокрема це Т-90, Т-80, Т-72, Т-62, Т-54/55, а також була інформація про ПТ-76. На місяць росія може відправляти від 100 до 150 танків +/- 15-20% залежно від ступеня серйозності ремонту.

Так само і з ББМ (БТР, БМП, БМД тощо), потреба у яких в окупантів у три рази вища, аніж в танків. Тобто у підрозділ на один танк йде три бойових броньованих машин. На сьогодні РФ вже втратила більш як 10500 одиниць ББМ, але росія не має таких потужностей щодо постачання як на початку війни.

У росіян не краща ситуація з артилерією, зокрема гаубицями, гарматами, САУ, мінометами. Ворог може компенсувати втрати, але не накопичувати потенціал.

Але російські підприємства вийшла на кращі показники щодо виробництва боєприпасів, зокрема 1,5-1,7 млн пострілів на рік. Оскільки росія обходить санкції, то підвищення цих показників залежить як від внутрішніх, так і зовнішніх факторів.

Крилаті ракети Калібр

Якщо війну в Україні заморозять на три роки, то росія не тільки буде відновлювати втрати, але й накопичить ще більший ресурс. За цей час ворог зможе підгодувати для нового удару:

  • танки – від 3600 до 5400, тобто майже вдвічі більше, аніж у лютому 2022 року.
  • ББМ – від 3600 до 5400, що відновить боєздатність підрозділів та укомплектує новосформовані.
  • Артилерія – 11-12,5 тис. одиниць.
  • Снаряди – понад 5 млн пострілів.
  • Крилаті ракети (Х-101/555 – 2200 осіб, “Калібр” – до 1,5 тис. одиниць).
  • дрони-камікадзе Shahed-136 – понад 9 тисяч.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦