Відома пенсіонерка з Чернігова відверто розповіла, чи буде відвойовувати доньку

Розповідь найстарішої матері України: шлях до штучного запліднення і боротьба за доньку

Відома пенсіонерка з Чернігова, Валентина Підвербна, поділилася зворушливою історією свого життя та боротьби за повернення доньки. 79-річна жінка стала найстаршою породіллею України, народивши доньку Анну-Марію у 65 років завдяки штучному заплідненню. Сьогодні її 13-річна донька мешкає в новій родині, але Валентина не припиняє боротьбу за її повернення.

У коментарі для ТСН.ua Валентина Підвербна розповіла, що донька під час візиту додому начебто побила її парасолькою. Розповідаючи про свою історію, пенсіонерка зазначила, що все своє життя присвятила доньці, заради якої збирала гроші, працюючи на базарі та торгуючи продуктами.

“Я народилася 14 квітня 1945 року в Чернігові. Моя мати була учасником війни. Працюючи медсестрою, я знала про існування штучного запліднення. Зібрала гроші на це, продаючи консерви на базарі. Коли народила доньку, моєму щастю не було меж. Вона – єдина людина, заради якої я живу”, – розповідає Валентина Підвербна.

Також читайте: Найстарша породілля України хоче народити ще одну дитину

Валентина стверджує, що її донька під впливом опікунки поводиться агресивно та не слухає мати. “Куди вітер подує – туди вона йде. Що їй скажуть, те вона й робить. Опікунка провокує доньку, щоб забрати її назавжди”, – каже Підвербна. Вона також висловила занепокоєння щодо запланованої операції на очах Анни-Марії, побоюючись, що це може погіршити її зір.

Пенсіонерка звернулася до адвоката, щоб дізнатися, скільки разів на тиждень їй дозволено бачитися з донькою. Вона також займається ремонтом своєї квартири, щоб створити належні умови для повернення дитини. “Я роблю ремонт, купую меблі, хоча через це харчуюся лише хлібом та водою”, – зізнається Валентина.

Валентина Підвербна не бажає налагоджувати відносини з опікункою, яка, за її словами, намагається відібрати дитину. Вона сподівається розповісти свою історію президентові України та представнику Уповноваженого з прав дитини, щоб добитися повернення доньки.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦