Правоохоронці затримали шпигуна, який готував підриви авто співробітників місцевих військкоматів 

Контррозвідники Служби безпеки України успішно запобігли серії терактів, що готувалися агентом ФСБ Росії проти військових ТЦК та СП у Запоріжжі. Під час спецоперації СБУ затримала агента, який планував підриви автомобілів співробітників місцевих військкоматів.

Згідно з інформацією, агент отримав завдання від ФСБ знайти транспортні засоби військових та встановити під ними саморобні вибухові пристрої з дистанційним керуванням. Для цього він щоденно спостерігав за паркуваннями біля військкоматів, щоб ідентифікувати потенційні цілі.

“Далі він мав отримати від російського куратора детальні інструкції щодо часу та способів вчинення терактів з використанням вибухівки. Завдяки оперативному реагуванню СБУ вдалося зірвати ці плани. Агента затримали, коли він проводив розвідку поблизу об’єкта Сил оборони,” – зазначено в повідомленні.

Читайте також: Російські окупанти знищили трансформаторну підстанцію у Києві

Крім того, встановлено, що фігурант шпигував за трансформаторними підстанціями у Запоріжжі. За даними слідства, агентом виявився охоронець місцевої енергокомпанії, завербований ФСБ дистанційно у квітні цього року. Він привернув увагу російських спецслужб через свою доньку, яка мешкає в Москві та співпрацює з ФСБ.

Йому загрожує довічне ув’язнення.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦