Стали відомі ексклюзивні деталі виїзду популярного блогера з України

Історія блогера Мирослава Олешка нагадує сюжет зі шпигунського фільму: тікання з оточеного Києва, переховування від військовослужбовців у Тернополі, і, нарешті, виїзд з України за величезну суму грошей.

Деталі цієї історії повідомило видання ТСН.

Зазначається, що Олешко завершив свої “стосунки” із військкоматом Дніпровського району міста Києва у грудні 2021 року. Військова комісія вирішила звільнити його від призову. Проте, після двох місяців, вже перед повномасштабним вторгненням РФ в Україну, Олешка перевели в запас.

В той час, коли вся країна готувалася до можливої війни, його зняли з військового обліку та передати справу до правоохоронних органів за ухилення від призову.

Олешко переїхав до Тернополя, щоб приховатися від військкомату, але його знайшли та викликали на медичну комісію. Отримавши довідку про придатність до військової служби, він вирішив повернутися до Києва, уникаючи військового призову. Живучи в столиці, він змінював “явки та паролі”, не виходив на вулицю.

Невдовзі після того, як йому мало виповнитися 28 років, Олешко вирішив виїхати з України через пункт пропуску “Старокозаче” (Одеська область) 28 серпня 2023 року. Використовуючи тимчасове посвідчення військовозобов’язаного та довідку військово-лікарської комісії.

Виявилося, що документи, які пред’явив Олешко, були фальшивими. За даними правоохоронців, довідка та посвідчення не мали підтвердження в офіційних базах даних. Крім того, були численні відмітки й штампи, які свідчили про їхню недійсність.

За висновками правоохоронців, такі “довідки” можна було придбати за певну суму в осіб, які мали доступ до старих зразків документів і печаток. На ці документи він витратив близько 15 тисяч доларів.

Читайте також: Порошенка не випустили за кордон: відео

Намагаючись з’ясувати подробиці у самого блогера, у ТСН зіткнулися із труднощами. Він не відповідав в соціальних мережах, а його телефони були відключені. Останній раз його було помічено в ефірі два тижні тому, де він казав, що виїхав законно, проте не зміг розказати деталі.

Нагадаємо, 22 листопада Служба безпеки України повідомила Олешку про підозру. За даними слідства, блогер виїхав за кордон на підставі підробленої довідки ВЛК та займається там інформаційно-підривною діяльністю.

Олешка звинувачують за двома статтями Кримінального кодексу, за що йому загрожує до 8 років ув’язнення.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦