У деякі періоди українцям даватимуть електрику лише кілька разів на добу

Українців очікують тривалі відключення електроенергії, які можуть тривати щонайменше по три-чотири години на добу.

Протягом опалювального сезону мешканці України зіткнуться з відключеннями світла на три-чотири години на добу, а в столиці вони можуть тривати навіть 7-8 годин. Такі прогнози озвучив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко в інтерв’ю NV.

На порозі опалювального сезону, деталі якого влада ще не озвучила, українці повинні готуватися до довготривалих відключень електроенергії. Харченко зазначив, що зараз можна оцінити, які об’єкти, пошкоджені внаслідок російських ракетних атак, підлягають відновленню.

світло електрика

“Абсолютно зрозуміло, що ми можемо теоретично відновити. Проте є певний фактор невизначеності щодо наслідків додаткових атак. Також є кілька об’єктів, відновлення яких залежить від швидкості доставки необхідного обладнання”, — пояснив Харченко.

Також читайте: Введуть справедливіші графіки: де в Україні не відключатимуть світло

Він наголосив, що громадянам варто підготуватися до тривалих відключень світла. “Відключення будуть. І триватимуть вони щонайменше по три-чотири години на добу. Це оптимістичний сценарій. Для Києва поки що варто готуватися до семи-восьми годин на добу. Але це ще не найгірший варіант, ситуація може погіршитися”, — підсумував експерт.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦