Від найбільшого забудовника Києва чекають на план стабілізації  

Найбільший забудовник Києва ПрАТ ХК “Київміськбуд” залишився без керівника. Ігор Кушнір у соцмережах повідомив, що подав заяву на звільнення.  

Це неабияк стурбувало інвесторів, що вклалися в будівництво житла. Щобільше, компанія Київміськбуд вже рік як заморозила будівельні роботи на своїх об’єктах.

Ігор Кушнір пояснював, що проблеми почалися спочатку через ковід, потім через війну, а масла у вогонь підлило й рішення взяти на себе недобудови від “Укрбуду”. 

У Київській міській адміністрації пояснили, що після звільнення Кушніра головою правління Київміськбуду стане Едуард Шевчук, якому доручено “розробити план для виходу ПрАТ “Київміськбуд” на сталі показники діяльності”. Від нього чекатимуть й стратегічного плану стабілізації фінансово-економічного стану підприємства та налагодити роботу з інвесторами.

Тим часом інвестори у паніці – вони не сприймають призначення Шевчука, оскільки він не виконав обіцянку відновити робити на будмайданчиках, хоча мав це зробити ще у вересні 2023 року. 

У пресслужбі ПрАТ ХК “Київміськбуд” розповіли ТСН, що голову правління за поданням Наглядової ради оберуть акціонери на загальних зборах. А поки виконувачем обов’язків голови правління та президента буде Едуард Шевчук, що дотепер виконував обов’язки віцепрезидента з питань будівництва.

Читайте також: Ціни на квартири перерахували: що відбувається на ринку нерухомості

У ПрАТ запевнили, що зміни в керівництві не вплинуть на будівництво.  

Також у пресслужбі Київміськбуду кажуть, що будівництво відновлено на п’яти житлових комплексах, що мають стан високої готовності. На решті об’єктів – будівництво зупинене, немає коштів. А ще сумарний борг інвесторів нині складає 800 млн грн.

У Київміськбуді пояснили також, що мають кілька сценаріїв розвитку подій, що дозволять відновити будівництво.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦