Чотирьом службовим особам ДБР повідомило підозри

Державне бюро розслідувань (ДБР) України викрило жахливу систему катувань ув’язнених у низці виправних колоній, зокрема в “Божківській виправній колонії №16” на Полтавщині.

Слідчі встановили, що майже всі в’язні, які потрапляли до колонії, ставали жертвами знущань та побиття з боку персоналу. Новоприбулих погрожували “відторгнутими” (іншими в’язнями) та били до втрати свідомості, змушуючи підкорятися будь-яким наказам.

Існують свідчення про те, що в’язнів били руками, ногами, гумовими кийками та палицями, викручували їм руки, а в одному з випадків завдали понад 200 ударів одному засудженому.

Жертвами катувань могли бути навіть ті, хто просто відмовлявся прибирати підлогу під час “приймальної процедури”.

ДБР має відеозаписи, які документують жорстоке поводження з в’язнями, а також інформацію про можливі смерті від побоїв.

Читайте також: В Алушті уражено вузол зв’язку окупантів

Наразі чотирьом службовим особам “Божківської виправної колонії №16” висунуті звинувачення у катуванні (ст. 127 КК України).

Їм загрожує до 10 років позбавлення волі. Вирішується питання про взяття їх під варту.

ДБР також проводить розслідування щодо інших фактів катувань у цій та інших колоніях, а також щодо можливого незаконного збагачення керівництва колоній. країнських місцях позбавлення волі та потребує негайного та рішучого втручання.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦