Польща підтримує право України використовувати надану Варшавою зброю для ударів по РФ

Польща рішуче підтримує право України використовувати зброю, надану їй Польщею, для ударів по цілях на території РФ. Про це чітко заявив заступник міністра оборони Польщі Цезари Томчик.

“Польська зброя, яку ми передаємо Україні, не має жодних обмежень щодо її застосування”, – підкреслив Томчик. Він засудив той факт, що Україна, яка зазнала жорстокої агресії з боку Росії, “обмежується деякими країнами” у виборі методів самооборони.

Масований обстріл РФ - росія

“Це має припинитися”, – заявив Томчик. “Україна повинна мати можливість вільно використовувати все обладнання, яке вона отримує, для захисту свого суверенітету та територіальної цілісності”.

Також читайте: У Пентагоні знову повторили заборону про удари по території РФ

Польський дипломат закликав інших західних союзників наслідувати приклад Польщі та зняти подібні обмеження на використання наданої Україні зброї. “Українці мають право бити по агресору так, як вони вважають за потрібне”, – додав він.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦