Першим буде накладання арешту на банківські рахунки, які належать боржнику 

Набув чинності закон №10379, який посилює відповідальність за порушення правил військового обліку.

Згідно з новим законодавством, за перше порушення передбачено штраф від 3400 до 5100 гривень, а за повторне або вчинене в особливий період – від 17 000 до 25 500 гривень.

Як відбуватиметься арешт майна ухилянтів?

Адвокатка Марина Бекало роз’яснила, що першим кроком стане накладення арешту на банківські рахунки боржника (будь-які, розрахункові, депозитні тощо).

Важливо зазначити, що звернення стягнення на єдине житло боржника та земельну ділянку, на якій воно розташоване, не здійснюється, якщо вартість боргу не перевищує 20 розмірів мінімальної заробітної плати (наразі це 160 000 грн).

Читайте також: Чи може до ТЦК з військовозобов’язаним зайти родич – відповідь юристки

Чи можуть арештувати майно родичів ухилянтів?

Ні, арешт не буде накладено на майно, яке належить дружині боржника на правах 100% власності, а також на її банківські рахунки.

“Арешти накладаються виключно на майно, майнові та грошові цінності, які належать боржнику. Якщо майно належить боржнику у частковій власності, то накладається арешт тільки на частку, яка йому належить”, – пояснила Марина Бекало.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦