Українські захисники просунулися на північ від Харкова у напрямку Липців.

Попри те, що просування незначне, але бійцям Збройних сил України вдалося відбити частину територій в полях на північ від Липців. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Росія почала наступ на Харківщину раніше запланованого – ISW

Коли українські солдати просувалися у напрямку Липців, то російські окупанти продовжували свої атаки біля Вовчанська.

Геолокаційні світлини, які було опубліковано 27 травня, показують, що ЗСУ вдалося відбити частину території в полях на північ від Липців. При цьому російські блогери говорять, що окупанти просунулися до 500 метрів у глибину в цьому ж напрямку, але в Інституті підтверджень не знайшли.

Крім цього, ворог продовжує наступати біля Липців та Тернової, Липців і Вовчанську. Також солдати РФ здійснюють атаки на північний схід від Харкова біля Вовчанська, але змін на лінії фронту не було виявлено.

Також українські солдати не відступали з Вовчанського агрегатного заводу в центрі міста. Але російські війська атакують й досі поблизу Стариці.

Війна в Україні

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦