окупанти поспіхом почали обмежені наступальні операції через розблокування постачання військової допомоги від США 

Американські аналітики стверджують, що очікуваний наступ Росії на Харківщину розпочався раніше запланованого терміну через розблокування США військової допомоги Україні.

За даними Інституту вивчення війни (ISW), окупанти розпочали обмежені наступальні дії вздовж кордону на півночі Харківської області ще 10 травня.

Російський військовий

Ймовірно, окупанти розраховували на швидкий розгром українських сил, але завдяки американській допомозі українські військові змогли дати гідну відсіч.

Читайте також: Росія продовжує йти під воду: що відомо та як реагує Путін

Наразі темпи наступу ворога сповільнилися. Російське командування, ймовірно, прагне створити “буферну зону” на міжнародному кордоні, а не заглиблюватися вглиб Харківської області.

Однією з цілей наступу може бути відволікання українських сил від інших напрямків фронту, а також просування в межах артилерійського обстрілу Харкова.

Важливо зазначити, що раніше аналітики ISW висловлювали думку, що окупанти прагнуть закріпити українські сили на цій ділянці фронту, а також створити “буферну зону” для захисту російських прикордонних міст.

14 травня українським військам вдалося здійснити успішний маневр на Харківському напрямку, перемістившись на більш вигідні позиції.

Таким чином, плани окупантів щодо швидкого наступу на Харківщину зазнали невдачі завдяки стійкості українських захисників та своєчасній допомозі США.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦