Делегація військових Судану скоро вирушить до Росії, щоб укласти угоду про обмін “життєво важливого озброєння і боєприпасів”

Росія планує підписати угоду з Суданом щодо обміну зброєю, що може стати важливим кроком для створення логістичного хабу в Порт-Судані на Червоному морі. Про це йдеться у новому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

За словами помічника головнокомандувача збройних сил Судану Ясіра Аль-Атти, делегація суданських військових готується вирушити до Росії для укладення угоди про обмін “життєво важливого озброєння і боєприпасів”. Він підкреслив, що майбутній російський центр в Порт-Судані не буде суто військовою базою.

Також читайте: Росія використовує секретну зброю проти українських Starlink

Москва стверджує, що суданські військові змогли відвоювати кілька районів Хартума завдяки постачанням іранських безпілотників. Ця інформація також підтверджується під час дводенного візиту заступника міністра закордонних справ Росії Михайла Богданова до Судану, де він зустрічався з очільником збройних сил Судану Абдель Фаттахом аль-Бурханом та іншими офіційними особами.

ISW зазначає, що Росія може змінити свою позицію в громадянській війні в Судані, підтримуючи збройні сили країни у їхньому прагненні отримати військово-морську базу на Червоному морі. Це також може принести значну користь Ірану, оскільки політика та стратегія Росії та Ірану в регіоні є узгодженими.

Аналітики вважають, що співпраця Росії із Суданом може мати важливі геополітичні наслідки, зокрема для Ірану, який отримає додаткову підтримку через узгодження дій з Росією в регіоні.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦